Pernite cu sunca si masline

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata foaie de placinta
  • masline verzi cu morcovi(sau ardei)
  • sunca presata(felii)
  • seminte de chimen
  • 1 albus de ou (batut putin cu furculita)

Mod de preparare

Se taie foaia de placinta in fasii. Feliile de sunca, in doua, la fel si maslinele.

Pe fiecare fasie de aluat punem o bucata sunca si jumatati de masline, dupa care rulam si inchidem aluatul la capete.

Tapetam o tava cu hartie de copt, o presaram cu putina faina, asezam pernitele una langa alta(cu putin spatiu intre ele), le ungem cu putin albus, presaram cateva boabe de chimen si le punem in cuptorul incins pt 20’, la foc mare.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise