Peste cu cartofi si maioneza

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cutie conserva de ton
  • 2 buc. cartofi mijlocii
  • 1 buc. ceapa mare
  • 2 oua
  • 3 buc. castraveti murati
  • 200 ml ulei
  • otet
  • sare

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca. Se pune la fiert otetul indoit cu apa. Se taie ceapa julien si se pune in otetul indoit cu apa in clocot si se lasa la fiert cca. 10 min. Se lasa sa se raceasca. Se scurge uleiul de pe conserva de peste. Se prepara dintr-un ou fiert si unul crud maioneza.

Cind totul s-a racit se prepara in felul urmator:

cartofii si castravetii se taie cubulete marunte (ca la salata de boeuf), iar ceapa se stoarce de zeama. Castravetii, daca sint prea zemosi, se storc. Daca nu este destul de acra se poate adauga zeama de lamiie. Cind totul este gata, se amesteca ceapa, cartofii, castravetii, pestele zdrobit cu maioneza.

POFTA BUNA

Se seveste de preferinta in boluri (castrone) de portelan sau sticla si se orneaza cu felii de lamiie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise