Petits fours speciale

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2oua,2galbenusuri,1 cana de zahar,2 cani de faina alba,2lingurite praf de copt,o jumatate cana de lapte,5 linguri unt topit.
  • Glazura:4cani de zahar,2 cani de apa,1/4 lingurita sare de lamiie,3 cani de zahar pudra,un tub de glazura decorativa si granule decorative.
  • Obligatoriu un termometru pentru ca altfel nu va iesi glazura.

Mod de preparare

Intr-un castron se bat ouale si galbenusurile pina se ingroasa usor.Se adauga treptat zaharul,batind pina cind amestecul se ingroasa si capata culoarea lamiii.Se combina faina cu praful de copt.Se adauga treptat in mixtura de ou,alternativ cu laptele si untul;se amesteca bine(compozitia trebuie sa fie groasa).

Se intinde uniform intr-o tava de copt,unsa.Se coace la 175 grade,12-15 minute;se testeaza cu o scobitoare.Se racoresc 10 minute in tavi inainte sa se rastoarne si sa se raceasca pe gratar.Se taie prajitura in patrate.Se dau la congelator.

Intr-o cratita mare se combina zaharul,apa si sarea de lamiie.Se da in clocot,fara sa se amestece,pina cind termometrul arata 108 grade.Se raceste pina la 38 grade;se adauga zaharul pudra,se bate totul omogen.Pastrind glazura calda,se inmoaie prajiturile in ea,tinute cu 2 furculite,lasind excesul sa se scurga.Se pun pe gratar.Se adauga apa fierbinte,cite o lingurita,daca glazura devine prea groasa.Se lasa prajiturile sa se usuce foarte bine.Se decoreaza cu glazura si granule colorate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise