Piept de pui cu sos de rosii si masline

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru 2 portii:
  • -2 bucati mai mici de piept de pui
  • -4 rosii proaspete taiate cubulete
  • -2 catei de usturoi mai mici
  • -1fir de ceapa verde
  • -100 g masline verzi(eu am folosit masline verzi umplute cu ardei) dar se pot folosi si negre
  • -50 g branza (eu am folosit crema focsani de la napolact,dar se poate folosi emmentaler,swiss)
  • -sare,piper
  • -putin ulei de masline

Mod de preparare

Se curata catei de usturoi si firul de ceapa verde,se spala si se taie marunt.Se pun la calit cu putin ulei de masline.Cand s-au rumenit se adauga rosiile,impreuna cu masline taiate rondele.Se condimenteaza cu sare si piper si lasa sa fiarba putin.Cand e aproape gata se pune branza, care se va topi si va da consistenta sosului.Pieptul de pui se spala,se curata de grasime,piele,se sterge cu un servetel de apa si se pune la prajit pe gratar.Se adauga doar la final sare pe el.Dupa ce s-a facut,se ia de pe foc,se taie fasii subtiri si se adauga sos peste fasiile de piept de pui.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise