Piept de pui si camembert in crusta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 100-200 g piept de pui
  • 1 rotita branza Camembert
  • 2-3 smochine deshidratate
  • 2-3 linguri merisor deshidratat
  • 1 galbenus de ou
  • miezul de la 2-3 nuci
  • seminte de chimion

Mod de preparare

Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei.

Se incalzeste cuptorul la 200 g C.

Se spala pieptul de pui, se presara vegeta (eventual facuta in casa), se frige pe gratar iar cand s-a racit se taie cubulete.

Smochinele se taie si ele cubulete si se amesteca cu pieptul de pui, merisorul si miezul de nuca.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si se intinde o foaie de aluat.

Se aseaza in mijloc (in forma de cerc) jumatate din amestecul cu piept de pui.

Se aseaza apoi rotita de Camembert iar deasupra cantitatea din amestec ramasa.

Se impacheteaza in forma de patrat iar marginile in exces se indeparteaza (nu se introduc dedesubt deoarece aluatul nu se va coace).

Din foaia de aluat ramasa se taie fasii late de 1-2 cm.

Se intind fasiile pe o alta foaie de copt la distanta de 1,5 cm intre ele si se formeaza reteaua/ gratarul.

Se aseaza pachetelul patrat peste gratar, cu fata in jos si se lipesc marginile gratarului deasupra.

Se intoarce invers pachetelul, se aseaza in tava pe hartia de copt si se unge cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de apa.

Se presara chimion si se da la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute pana ce crusta formata capata o nuanta aurie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise