Piersici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa
  • 1 plic bicarbonat de amoniu(stins in zeama de lamaie)
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale din care formam mici bilute.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, apoi asezam bilutele cu ceva distanta intre ele.

La copt o sa creasca si nu vrem sa lipeasca una de alta.

Dupa ce s-au copt, cat inca mai sunt calde le scoatem mijlocul cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel incat sa ramana ca niste capacele goale. Miezul scos il punem la crema

Crema:

o cana nuci macinate

o esenta de rom

un pachet margarina sau unt

miezul scos mai devreme

150g zahar

3-4 linguri cacao

Se face o pasta. Daca nu s-a legat se adauga putin lapte.

Cu aceasta crema se umplu capacelele si se unesc doua cate doua formand piersicutele.

Dupa ce s-au format, cu ajutorul unei pensule se traseaza pe fiecare mici dungi cu glazura si se dau prin zahar tos.

Glazura se face din colorant alimentar amestecat cu putin zahar farin si ceva zeama de lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise