Piersici

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat :
  • -350 gr faina
  • -250 gr smantana
  • -un ou
  • -100gr zahar pudra
  • -50 gr unt
  • - un varf cutit sare
  • -o lingurita amoniac
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • -doua oua
  • -150 gr zahar tos
  • -doua linguri lapte
  • -o lingura cacao
  • -o vanilie
  • - o esenta rom
  • -200 gr unt
  • -100 gr nuci macinate

Mod de preparare

Smantana se amesteca cu oul,zaharul pudra, putina sare, untul topit dar racit, coaja rasa de lamaie si la urma faina amestecata cu o lingurita amoniac. Se face un aluat mai vartos care nu se framanta mult si care se lasa 3-4 ore sa stea sau de seara pana dimineata. Se fac globulete,se asaaza in tava unsa cu ulei la distanta una de alta pentru ca ele cresc.

Se coc 30 minute la foc potrivit. Primele 15 minute nu se deschide usa cuptorului. Cand sunt reci se scobesc iar miezul se poate macina cu masina de nuca si se adauga la crema.

Crema: ouale intregi se freaca cu zaharul si se subtiaza cu doua linguri de lapte. Se pune la bain marie si se amesteca 10 minute. Cand se ia de pe foc se adauga vanilia si cacaua. Se raceste pe un vas cu apa rece. Crema se adauga la untul frecat spuma. Se pun nucile macinate, miezul macinat si esenta de rom. Se umplu bilutele si se lipesc cate doua ca doua jumatati de piersica. Se trec prin zahar tos colorat cu vopsea alimentara rosie. Eu avand copil mic am preferat suc de compot.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise