Piersicile copilariei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Fursecuri:
  • 4 oua;
  • 250 g ulei;
  • 250 g zahar;
  • 1 plic praf de copt;
  • esenta de lamaie;
  • 650 g faina alba;
  • Umplutura:
  • unt;
  • cacao;
  • zahar;
  • nuci;
  • Nutella;
  • Decor:
  • lapte;
  • colorant alimentar;
  • zahar;

Mod de preparare

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se adauga faina si praful de copt si se framanta un aluat nu prea tare. Pudram mainile cu faina si incepem sa facem bilute micute de dimensiunea unei nuci mai mici. Tava care a fost in prealabil tapetata cu hartie de copt se introduce la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit.

ATENTIE!

Daca focul este prea tare, bilele vor crapa.

Cand sunt gata se scoate tava si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit...se ia fiecare bila si cu o lingurita se scobeste...Dupa ce am scobit bilele se umplu cu crema dupa preferita (crema Nutella,o crema de unt, zahar, cacao si nuci) si se lipesc cate doua.

La final, se ia fiecare bila se trece printr-un amestec colorant (lapte dulce+colorant), iar apoi de dau prin zahar. Dupa ce am decorat toate piersicile, le bagam la frigider pentru a se intari zaharul.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise