Chiftele din dovlecel si ton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei marisori verzi
  • 2 cutii ton din conserva
  • 1/4 ceapa
  • 25 gr patrunjel tocat
  • 200 gr pesmet
  • sare
  • maghiran proaspat taiat marunt (cit iei in trei degete)
  • 1 catel usturoi
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu ajutorul unui pisalog ii zdrobim pana se face un pireu. Ii punem intr-un castronel si adaugam:--tonul scurs de ulei--ceapa taiata maruntel---pesmetul 100 gr---sare---maghiranul---usturoiul taiat marunt---patrunjelul si amestecam bine pana se incorporeaza toate ingredientele bine.Facem chiftelele .Le trecem prin pesmetul ramas.Apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti. Scoatem si le scurgem pe un servet pentru a iesi excesul de ulei.(Servim la alegere.Eu am servit cu chopped (salam) taiat in rondele, trecut prin pesmet si prajit). Reteta aceasta am luat-o de la soacra mea.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise