Piine integrala umpluta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 1/2 kg faina integrala
  • 1/2 kg faina alba
  • 30 gr drojdie
  • 2linguri de zahar
  • 1lingurita de sare
  • 21/2pahare apa calduta
  • 1/4 pahar de ulei
  • ptr umplutura
  • 2-3 oua fierte in coaja
  • 2-3 cepi
  • 1lingurita carcum 1lingurita camun
  • 1lingurita paprica dulce
  • 1/2 lingurita paprica iute
  • sare si piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

pentru aluat

Intr-un vas punem drojdia cu 1/2 pahar apa calduta si zahar si lasam sa creasca 10 minute.

In alt vas cernem fainile adaugam sarea si amestecam putin dupa care adaugam drojdia dospita restul de apa si uleiul si framintim un aluat.

Ungem un vas cu putin ulei si punem aluatul la dospit pina se dubleaza.

Intr-o tigaie punem putin ulei sa se incinga si adaugam cepele taiate solzisori si lasam sa se inmoaie, dupa care adaugam toate mirodeniile si mai lasam putin pe foc.Se lasa ceapa sa se raceasca.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, se unge o tava de tarta cu putin ulei si se intinde pe ea o patrime din aluat ca la o tarta si pe margini.

Se presoara pe aluat ceapa prajita si ouale taiate felioare si imprastiate pe toata suprafata.

Pe deasupra se pune o alta patrime de aluat intinsa ca ofoaie si se prind marginile ca sa nu se dezlipeasca.

Cu o mina umeda aranjam foaia de deasupra astfel ca in coacere ea devine mai tare si mai gustoasa.

Cantitatea de aluat ajunge la doua paini.

Cind este coapta o lasam sa se raceasca si o taiem in triunghiuri.

Sepoate servi ca aperitiv cu salata verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise