Piinisoare imbracate in bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 chifle
  • 150 g unt ( din care 20 g pentru uns forma)
  • 1 pahar cu vin rosu
  • 1 lingura zahar
  • albusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri marmelada
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Se curata chiflele de coaja si se taie felii de 1/2 cm. Se rumenesc in unt si cind s-au racit se ung cu marmelada. Se asaza intr-o forma de portelan si se stropesc cu vinul fiert impreuna cu zaharul si scortisoara. Cind au absorbit tot vinul, se pun intr-o forma unsa cu unt, acoperite cu albusurile batute spuma impreuna cu zaharul. Se dau la cuptor pina se rumenesc albusurile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise