Pilaf cu praz de post

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc praz
  • o ceapa
  • 1/2 morcov sau un morcov potrivit
  • 3-4 felii de telina
  • 2 buc ardei gras (am folosit ardei congelat rosu, galben, verde)
  • 200 g - 300 g ulei
  • sare,piper ,cimbru
  • patrunjel verde tocat marunt
  • Pentru fiecare 100 g din fiecare leguma se pun 200g
  • orez - la o cana de orez se adauga 3 cani de apa sau supa de legume
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate..

Mod de preparare

Ceapa,prazul,morcovul,telina se curata,se spala ,se taie dupa caz cubulete, rondele sau julien si se fierb inabusit in ulei .Cand au inceput sa se inmoaie se adauga orezul ales si spalat foarte bine…Din cand in cand se mai adauga apa fiarta sau supa de legume,se potriveste de sare,piper,cimbru si se lasa sa fiarba pana incepe sa scada lichidul, sa se obtina consistenta dorita,iar orezul este fiert.Cand este gata se presara patrunjelul tocat deasupra .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise