Pilaf de orez

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare, tocata marunt
  • 5 catei de usturoi, taiati felii subtiri
  • 340 g varza verde, taiata În bucati de 1 cm
  • (circa 6 cani)
  • 3/4 cana orez brun
  • 3/4 lingurita sare
  • conserva (540 g) naut, scurs si spalat
  • 1 cana rosii din conserva, taiate bucati,
  • Împreuna cu sucul lor
  • 3/4 cana stafide

Mod de preparare

Într-o cratita mare, se Încalzeste uleiul la foc

potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul; se prajesc,

amestecând des, 7 minute sau pâna când ceapa

este frageda.

Se adauga varza; se acopera si se prajeste

5 minute sau pâna când varza Începe sa se moaie.

Se adauga orezul brun, 2 cani cu apa si sarea. Se

face focul mic; se acopera si se fierb 25 de minute

sau pâna când orezul este aproape facut.

Se adauga nautul, rosiile si stafidele; se pun la

fiert. Când dau În clocot, se face focul mic; se

acopera si se fierb 10 minute sau pâna când orezul

este fraged.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise