Pilaf de orez brun cu naut

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare, tocata marunt
  • 5 catei de usturoi, taiati felii subtiri
  • 340 g varza verde, taiata În bucati de 1 cm
  • (circa 6 cani)
  • 3/4 cana orez brun
  • 3/4 lingurita sare
  • conserva (540 g) naut, scurs si spalat
  • 1 cana rosii din conserva, taiate bucati,
  • Împreuna cu sucul lor
  • 3/4 cana stafide

Mod de preparare

Într-o cratita mare, se Încalzeste uleiul la foc

potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul; se prajesc,

amestecând des, 7 minute sau pâna când ceapa

este frageda.

Se adauga varza; se acopera si se prajeste

5 minute sau pâna când varza Începe sa se moaie.

Se adauga orezul brun, 2 cani cu apa si sarea. Se

face focul mic; se acopera si se fierb 25 de minute

sau pâna când orezul este aproape facut.

Se adauga nautul, rosiile si stafidele; se pun la

fiert. Când dau În clocot, se face focul mic; se

acopera si se fierb 10 minute sau pâna când orezul

este fraged.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise