Pilaf din hrisca cu fructe uscate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cana nuci
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • 4 catei de usturoi, toca ti
  • cana hrisca cu graunte Întregi (casa)
  • 1/2 cana linte rosie
  • 3 cani apa fiarta
  • 3/4 lingurita rozmarin uscat, maruntit
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 2/3 cana caise uscate, taiate cubulete
  • 2/3 cana smochine uscate, taiate cubulete
  • 1/4 cana patrunjel tocat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul in prealabilla180°C. Se coc

nucile 7 minute, sau pâna când sunt crocante si

aromate. Când se racesc suficient, se taie bucati

mari.

2 Într-o tigaie mare, se Încalzeste uleiul la foc

potrivit. Se adauga ardeiul gras si usturoiul si se

prajesc 4 minute sau pâna când ardeiul este fraged.

J Se adauga hrisca si lintea rosie si se prajesc

3 minute sau pâna când hrisca este bine rumenita.

Se adauga apa fiarta, rozmarinul, sarea si piperul

negru; se pun la fiert. Când dau În clocot, se face

focul mic, se acopera si se mai fierb 15 minute sau

pâna când este fiarta hrisca. Se adauga nucile,

caisele, smochinele si patrunjelul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise