Piscoturi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 7 linguri ulei
  • 1 pliculet amoniac
  • esente
  • faina

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar si uleiul.

Albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se adauga peste galbenusuri.

Se amesteca bine, se pune amoniacul, esenta si faina cat sa iasa o compozitie tare (nu vartoasa) care sa poata fi intinsa.

Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se fac forme care se coc in tava tapetata cu faina sau pe hartie de copt.

De preferat in timpul coacerii sa nu se deschida usa cuptorului deoarece piscoturile nu mai cresc.

Se pudreaza cu zahar sau se glazureaza.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise