PIURE DE CARTOFI

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Daca doriti ca piureul sa fie de post folositi margarina in loc de unt si apa in care au fiert cartofii in loc de lapte.
  • cartofi in functie de cantitatea de piure dorita(eu pentru 3 persoane fac din 5-6 cartofi potriviti)
  • unt
  • lapte
  • sare,piper alb,putin cimbru

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie cubulete mici pentru a fierbe mai repede.Se pun in apa rece cu sare sa fiarba.

Cand sunt fierti se scurg de apa in care au fiert si se paseaza foarte bine.Apoi,se adauga unt si lapte pana se obtine consistenta dorita.Se potriveste de sare si condimente.

Se serveste garnitura la preparate din carne,sosuri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise