Piure de cartofi reteta taraneasca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 900 gr cartofi.
  • 1 ceapa potrivita.
  • 2 catei de usturoi.
  • 1 patrunjel verde.
  • 50 gr unt.
  • 1 lingura zahar.
  • sare,piper.
  • 300 gr telemea de oi.

Mod de preparare

Curatam catrofii,ii spalam, ii taiem cublete si ii punem la fiert in apa cu sare si o lingura de zahar.Dupa ce s-au fiert,ii strecuram pastrand zeama.Se pun intr-un castron si cu mixerul ii zdrobim, adaugam si untul, diluam cu putina zeama in care au fiert cartofii.Curatam ceapa si usturoiul,taiem fin ceapa si usturoiul si prajim in putin unt, pana se inmoaie si devin aurii.Peste piureul de cartofi, adaugam ceapa si usturoiul prajit,branza rasa,sare,piper si patrunjelul tocat marunt.Amestecam toata compozitia si o servim ca o garnitura cu patrunjel tocat marunt pe deasupra.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise