Piure de cartofi si sfecla cu ochiuri

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi fainosi,
  • sare,
  • 500 g sfecla rosie (fiarta si curatata de coaja),
  • 1/4 l lapte,
  • 1/2 legatura marar,
  • 80 g unt,
  • 8 oua,
  • piper,
  • 1-2 linguri hrean ras (de la borcan).

Mod de preparare

Se spala cartofii, se curata de coaja, se taie bucati mai mari si se fierb circa 15 minute in apa sarata (putina).

Sfecla se scurge si se taie cubulete. Se incalzeste laptele si se toaca mararul.

Se incing in doua tigai cate 20 g unt si se fac ochiurile (4+4). Se sareaza si se pipereaza.

Se scurg cartofii, se adauga laptele fierbinte si untul si se zdrobesc (piure). Se incorporeaza hreanul, mararul si cubuletele de sfecla, se mai gusta o data de sare si piper si se serveste piureul cu ochiurile calde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise