PIURE DE CONOPIDA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o buc conpida proaspata sau congelata - jum kg
  • 100 g cartofi
  • 50-100 g unt
  • lapte
  • sare,piper alb,putin cimbru
  • Daca doriti sa serviti acest piure ca mancare de post il puteti face cu putina apa calda sau supa de legume in loc de lapte si margarina in loc de unt
  • Este o mancare delicioasa, sanatoasa si plina de vitamine

Mod de preparare

Conopida si cartofii se curata,se spala.

Cartofii se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu putina sare.

Conopida se desface in bucatele si se fierb 5 min in apa cu sare si otet,dupa care se pun in alta apa la fiert.

Se pot fierbe si la aburi.

Cand au fiert,se scurg si se sfarama bine pana se obtine o pasta,o crema,dupa care se adauga untul si laptele cald pana cand piureul obtine consistenta dorita.Se condimenteaza cu sare,piper alb si putin cimbru.

Se poate servi ca atare sau langa carne sau peste,muraturi sau salate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise