Piure de urzici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg urzici
  • 1kg untisor
  • 7-8 fire de ceapa verde
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri amidon de porumb
  • sare si piper
  • 200-300ml supa de pui

Mod de preparare

Curatam, spalam si oparim urzicile si untisorul in apa cu sare.Le punem intr-o strecuratoare la scurs dupa care le punem in blender si le tocam. Taiem ceapa rondele si o calim putin in ulei de masine. Adaugam compozitia la ceapa si amestecam. Adaugam pe rand cate o ligura de amidon alternand cu supa. Amestecam pana ajungem la consistenta dorita.Lasam sa dea cateva clocote. Potrivim de sare si piper si stingem focul. Adaugam usturoiul si patrunjelul tocat.Se poate servi calda cu ochiuri sau friganele sau rece cu mamaliguta calda. Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise