Piure de urzici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg urzici
  • 1kg untisor
  • 7-8 fire de ceapa verde
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri amidon de porumb
  • sare si piper
  • 200-300ml supa de pui

Mod de preparare

Curatam, spalam si oparim urzicile si untisorul in apa cu sare.Le punem intr-o strecuratoare la scurs dupa care le punem in blender si le tocam. Taiem ceapa rondele si o calim putin in ulei de masine. Adaugam compozitia la ceapa si amestecam. Adaugam pe rand cate o ligura de amidon alternand cu supa. Amestecam pana ajungem la consistenta dorita.Lasam sa dea cateva clocote. Potrivim de sare si piper si stingem focul. Adaugam usturoiul si patrunjelul tocat.Se poate servi calda cu ochiuri sau friganele sau rece cu mamaliguta calda. Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise