Piure de vinete cu sardele

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete lungi si mai subtiri (circa 400 g),
  • 3 crengute de cimbru,
  • 1 capatana usturoi,
  • 5 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • 50 g ceapa tocata,
  • 2 masline fara samburi,
  • 2 fileuri de sardele (din conserva),
  • 30 g ceapa verde,
  • 1 lingurita zeama de lamaie,
  • 8-10 frunzulite de busuioc.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Vinetele spalate se inteapa cu o furculita de jur imprejur si se aseaza pe o folie mare de aluminiu, impreuna cu cimbrul si cu jumatate din capatana de usturoi. Se stropesc cu ulei, se presara cu sare, se acopera cu o alta folie de aluminiu si, dupa ce se lipesc bine marginile foliilor, se dau o ora la cuptorul incins.

Se taie vinetele in doua, se scobesc, se zdrobec cu o furculita si se amesteca cu putin cimbru si cu restul de usturoi presat.

Se incing - intr-o tigaie - 2 linguri cu ulei si se caleste in el ceapa tocata, pana ce devine sticloasa. Se toaca marunt maslinele, ceapa verde si sardelele, se incorporeaza in piureul de vinete, impreuna cu ceapa calita, iar la sfarsit se adauga, pentru gust, zeama de lamaie si frunzulitele de busuioc taiate marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise