Piure de vinete

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 cepe tocate
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 1 ardei gras tocat marunt
  • 2 rosii
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se coc,apoi se toaca.Ceapa se rumeneste in ulei pana se inmoaie,apoi se pune usturoiul si ardeiul gras.Se scot si se pun intr-un castron mai mare,apoi se adauga vinetaele,rosiile,zaharul,sare si piper,si se amesteca bine.

Uleiul ramas se incalzeste si se toarna in compozitie,apoi se fierbe la foc mic,acoperit ,pana scade zeama si compozitia devine consistenta.Se lasa sa se raceasca si se serveste pe felii de paine neagra sau de secara.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise