Piure de vinete

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 cepe tocate
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 1 ardei gras tocat marunt
  • 2 rosii
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se coc,apoi se toaca.Ceapa se rumeneste in ulei pana se inmoaie,apoi se pune usturoiul si ardeiul gras.Se scot si se pun intr-un castron mai mare,apoi se adauga vinetaele,rosiile,zaharul,sare si piper,si se amesteca bine.

Uleiul ramas se incalzeste si se toarna in compozitie,apoi se fierbe la foc mic,acoperit ,pana scade zeama si compozitia devine consistenta.Se lasa sa se raceasca si se serveste pe felii de paine neagra sau de secara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise