Pizza cu legume de primavera si mozzarella

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 500 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 300 ml lapte caldut
  • Pentru umplutura
  • 2 ardei grasi rosii, curatati de samburi si taiati felii
  • 4 fire de ceapa verde, tocate
  • 1 lingurita ulei de masline cu aroma de busuioc
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 125 gr mozzarella, feliata
  • 8-10 rosii cherry
  • 1 conserva (400 gr) mazare cu morcovi, scursa

Mod de preparare

Pentru blat,amesteca 100 ml lapte caldut cu zahar si drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de lapte caldut.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp de 1 ora, la temperatura camerei.

Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 1 ora.

Dupa ce a trecut 1 ora, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in 4-8 bucati.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute.

Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma cerc.Aseaza cercurile intr-o tava tapetata cu foaie de copt.

Incalzeste cuptorul la 220ᵒC .Pentru umplutura, amesteca intr-un vas termoreizstent ardeii, prazul si uleiul de masline apoi da-le la copt 15-20 minute pana cand s-au inmuiat usor.Unge blaturile de pizza cu pasta de tomate. Imparte apoi legumele copate pe fiecare pizza, aseaza felii de mozzarella, rosii cherry si presara mazarea cu morcovii.Da pizza la copt 20-25 minute apoi serveste-o.

http://lauradfood2.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise