Pizza cu spanac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Am folosit tava de pizza a cuptorului si urmatoarele ingrediente (foto 1 si foto 2 - mai mult din ratiuni estetice :) ):
  • Pentru aluatul crocant:
  • 1. 300 gr faina
  • 2. 75 gr gris
  • 3. 225 ml apa
  • 4. un pliculet de drojdie (7 gr)
  • 5. o lingura de ulei de masline (care s-a fofilat si nu apare in poza)
  • 6. sare
  • Pentru restul compozitiei:
  • 1. aprox. 300 gr (280 gr pe masurate) spanac congelat
  • 2. 250 gr mozzarella
  • 3. 200 gr sos de tomate Cirio
  • 4. cimbru, busuioc, oregano
  • 5. optional amestec de cascaval si branza pentru pizza (gen parmezan)
  • 6. cateva rosioare cherry sau cateva felii de rosii obisnuite

Mod de preparare

Greenpeace, Green Day, Green Revolution, Green Tea. De ce nu si pizza verde? Cu buline (cherry) rosii, o incantare cromatica si olfactiva :) !

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele solide plus uleiul intr-un vas si se toarna treptat apa, framantand pana cand aluatul se leaga si nu se mai lipeste de peretii vasului, apoi se cresteaza (foto 3). Acoperi vasul si il lasi la loc cald (dar nu sursa directa de caldura!) 30-40 de min. Aluatul crescut (foto 4) il intinzi cu sucitorul pe blatul de lucru tapetat cu faina, apoi il asterni in tava tapetata cu hartie de copt, il intepi cu furculita din loc in loc (foto 5) si il pui la cuptorul preincalzit 10 min. Eu am folosit programul dedicat pizzei, cu temperatura prestabilita la 190 de grade.

Intre timp, am pus la treaba robotul Fresh Express si am ras marunt mozzarella (foto 6). In acelasi timp, pe foc fierbe scurt sosul de tomate amestecat cu cimbru, oregano si busuioc din ochi si dupa gust. Alaturi pui la calit spanacul, cat sa se decongeleze si sa-si lase din zeama. Il pui apoi intr-o sita la scurs. Scoti blatul de la cuptor, il ungi cu sos (foto 7), presari spanacul bine scurs si mozzarella (foto 8), apoi si o mana de branzeturi de pizza daca doresti (foto 9) si asezi uniform rosiile cherry taiate pe jumate (foto 10). Pui totul la cuptor mai departe, pentru aprox. 30 min.

Chiar daca la inceput ti se va parea ca este prea lichid sosul pus peste aluat, el se va lega dupa primul sfert de ora, cu conditia sa fie foarte bine scurse spanacul si mozzarella. Pizza se mananca proaspat scoasa din cuptor. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise