pizza picanta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 0,500 faina
  • 1 cana (de ceai) cu apa caldut
  • 1/2 cubulet drojdie de bere
  • 1 lingura ulei de masline
  • umplutura
  • 4 linguri de pasta de rosi
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1 ardei iute rosu
  • 4 linguri cu busuioc proaspat
  • 4 cirnaciori oltenesti taiati rondele
  • 4 ciuperci pleutorius taiate fin
  • 4 rosi decojite taiate rondele
  • 0,200 gr cascaval

Mod de preparare

In apa calduta se dizolva drojdia, se toarna peste faina si sa amesteca.

Se adauga uleiul si se framinta, se bate aluatul de masa, se tranteste de 100 de ori, asa devine elastic.

Aluatul se lasa la crescut 1/2 ore.

Se intinde aluatul dupa grosimea dorita, se mai adauga faina daca mai cere la intins.

Intr-o punguta de plastic se pun 2 linguri de apa si pasta de rosii, se omogenizeaza, se taie coltul pungutei si se toarna pasta pe toata suprafata aluatului.

Se pipereaza se imprastie ardeiul iute, 2 linguri de busuioc, ciupercile, oltenestii, rosiile, busuioc, deasupra se rade cascavalul.

Se lasa la crescut 1/2 ore.

Se coace la temperatura medie 20-25 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise