Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1/2 cub drojdie
  • putin lapte pentru inmuiat drojdia
  • 350 ml apa calduta
  • sare
  • 500 g cartofi (3 cartofi)
  • 250 g varza acra (murata)
  • ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se scurg de apa, se zdrobesc, se adauga ulei si se lasa la racit. Varza murata se clateste in cateva ape daca este prea sarata. Se toaca marunt, se stoarce si se caleste in putin ulei.

Intr-un bol se pune faina si se face o adancitura in mijloc in care se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si sare. Se acopera vasul si se lasa la loc cald 10-15 minute sa dospeasca maiaua. Faina se amesteca cu maiaua si apa calduta adaugata treptat. Se framanta cu mainile pana ce aluatul devine omogen, nu mai mult. Trebuie sa rezulte un aluat moale si elastic. Se acopera vasul si se lasa 30 de minute la loc cald.

Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Se formeaza bile de aluat, se intind cu mana, se pune in mijloc din umplutura varza+cartof, se aduc marginile si se unesc la mijloc, se intind cu mana sau cu sucitorul fie cat mai subtiri, sa se faca de forma tigaii si sa iasa tot aerul afara. Intr-o tigaie se incinge foarte putin ulei si se coc pe ambele parti pana se rumenesc putin.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise