PLACINTA BUCURESTEANA CU MERE

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • • 1 pachet si jumatate de unt • 2 linguri zahar
  • • 250 ml smantana 1 ceasca mare de faina – 300-350 g
  • Umplutura:
  • • 1,5 kg mere • 3 linguri unt
  • • 2 linguri bune zahar • 100 g stafide
  • • 2 plicuri zahãr vanilat

Mod de preparare

• Se amesteca bine untul, smântâna, faina si zaharul

• Bulgarele obtinut se lasa la frigider 1 noapte si se scoate cu 1 ora

inainte de copt

• Merele se curata si se rad mare

• Se incinge unt intr-o craticioara si se pun merele la aurit

• Când si-au schimbat culoarea, adaugati zaharul si stafidele, amestecati

bine si lãsaþi sa se raceasca

Coptul:

• Se unge o tava de cuptor cu unt

• Aluatul se imparte jumatate si se intinde în 2 foi cat tava

• Se intinde prima foaie în tava, se înteapa cu furculita (marcati bine

unghiurile) si se da 1 sfert de ora la cuptor încins

• Se scoate tava, se astern merele, se acopera cu a doua foaie, care si ea

se inteapa cu furculita

• Se da la cuptor 1 jumatate de ceas

Placinta se taie mai usor cand e calduta.

• Placinta se scoate mai usor din tava cand s-a racit dar e bunã caldã, asa

ca, dupa ce ati dizlocat-o, reincalziti-o!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise