Placinta clasica cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri apa,
  • 9 linguri ulei,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 5 mere potrivite,
  • zahar si scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se adauga zahar. Se pun la calit. Cand sunt aproape gata, se adauga si scortisoara. Cand sunt gata se iau de pe foc si se lasa la racit.

Aluat: Se amesteca toate ingredientele, se imparte coca in doua parti egale si se lasa la frigider 30 de minute. Se intinde prima foaie, se aseaza intr-o tava tapetata cu ulei si faina, se gaureste cu furculita, se pun merele calite, apoi cea de-a doua jumatate se rade pe razatoarea mare direct in tava. Se introduce tava in cuptorul incins la 170 grade.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise