Placinta creata cu branza dulce si stafide

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 200 ml apa minerala
  • o lingura ulei
  • un varf de cutit sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 2 pachete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 8 oua
  • stafide dupa gust
  • Inainte de a fi introdusa la cuptor se toarna deasupra un amestec format din 2 oua, 12 linguri iaurt,o lingura ulei

Mod de preparare

Intr-un castron se toarna apa minerala,se adauga sarea, uleiul si faina putin cate putin amestecandu-se continuu pana se formeaza un aluat nu prea tare,dar foarte bun de intins foile.

Separat intr-un castron punem branzica scursa in prealabil de zeama,ouale unul cate unul,se amesteca bine,se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie dupa gust.

Foile se intind pe rand ,se ung cu ulei,se aseaza compozitie doar pe jumatate de foaie si se presara stafide dupa gust.Se aduce cealalta jumatate de foaie deasupra compozitiei,se aduna prin incretire si se aseaza in tava unsa foarte bine cu ulei.Inainte de a introduce tava in cuptorul preincalzit in prealabil cu cca 15 minute,turnam deasupra amestecul format din 2 oua,o lingura de ulei si 12 linguri de iaurt.

Dupa ce se raceste putin se presara cu zahar pudra si se taie in forma si dimensiunea dorita.

Merge chiar si un paharel cu vin...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise