Placinta cu branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 pachet foi de placinta mai groase;
  • - 250 g branza dulce;
  • - 250 g branza de vaca;
  • - 250 g branza telemea de oaie;
  • - 5 oua;
  • - 1 cana iaurt de casa;
  • - 250 g zahar;
  • - 2 plicuri cu zahar vanilat;
  • - 50 g unt;
  • Separat:
  • - 2 oua;
  • - 100 g smantana;

Mod de preparare

1. Se rade branza si se amesteca cu ouale, zaharul, iaurtul si zaharul vanilat;

2. Se amesteca toate ingredientele;

3. Se iau foile de placinta si se intind pe masa de lucru una cate una si se umplu;

4. Umplutura se aseaza pe mijlocul foii ca o banda lata de 5 cm, apoi se pliaza o parte, cealalta, iar la final se increteste; Tava se unge in prealabil cu unt;

5. Se aseaza in tava placintele astfel umplute, se taie la dimensiunea dorita si se introduce in cuptorul incins dinainte;

6. Dupa 30 min se scoate placinta si se pune deasupra un amestec facut din 100 g smantana si 2 oua si se mai lasa la cuptor 15 min pana se rumeneste;

7. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se poate orna cu zahar pudra.

Pofta buna!

Nota: in umplutura se pot pune si stafide !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise