Placinta cu branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 pachet foi de placinta mai groase;
  • - 250 g branza dulce;
  • - 250 g branza de vaca;
  • - 250 g branza telemea de oaie;
  • - 5 oua;
  • - 1 cana iaurt de casa;
  • - 250 g zahar;
  • - 2 plicuri cu zahar vanilat;
  • - 50 g unt;
  • Separat:
  • - 2 oua;
  • - 100 g smantana;

Mod de preparare

1. Se rade branza si se amesteca cu ouale, zaharul, iaurtul si zaharul vanilat;

2. Se amesteca toate ingredientele;

3. Se iau foile de placinta si se intind pe masa de lucru una cate una si se umplu;

4. Umplutura se aseaza pe mijlocul foii ca o banda lata de 5 cm, apoi se pliaza o parte, cealalta, iar la final se increteste; Tava se unge in prealabil cu unt;

5. Se aseaza in tava placintele astfel umplute, se taie la dimensiunea dorita si se introduce in cuptorul incins dinainte;

6. Dupa 30 min se scoate placinta si se pune deasupra un amestec facut din 100 g smantana si 2 oua si se mai lasa la cuptor 15 min pana se rumeneste;

7. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se poate orna cu zahar pudra.

Pofta buna!

Nota: in umplutura se pot pune si stafide !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise