Placinta cu branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 13 lingurite zahar
  • 13 linguri ulei
  • 13 linguri apa/lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • 1 lingurita praf de copt
  • Faina cat cuprinde-sa iasa o compozitie ca o smantana
  • Umplutura:
  • 500g branza de vaci dulce
  • 5-6 linguri zahar
  • 3 oua
  • coaja lamaie/portocale
  • esente
  • stafide

Mod de preparare

Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga uleiul, apa, amoniacul, praful de copt si faina.

Jumatate din compozitie se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc iute si se lasa sa se intareasca putin.

Branza cu zaharul,ouale, esentele si stafidele se amesteca si se intind peste blat.

Deasupra se toarna restul compozitiei pentru blat.

Se da la cuptor la foc mic.

Cand este gata se presara zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise