Placinta cu branza dulce

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500g branza dulce
  • 6 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250g smantana 12% grasime
  • 4 oua intregi
  • 1 galbenus
  • albusul de la 2 oua
  • ulei pentru uns foile
  • 3 oua pentru pus deasupra placintei

Mod de preparare

Branza se amesteca cu zahar,smantana,vanilie,coaja de lamaie si ouale plus i galbenus.Apoi se bat spuma tare cele 2 albusuri si se adauga in branza, amestecand cu grija de jos in sus.

Se ia o tava dreptunghiulara se unge bine cu unt.

Se aseaza pe rand 4 foi de placinta unse cu ulei fiecare,se toarna compozitia de branza si se continua cu inca 4 foi de placinta,fiecare unse cu ulei.Se portioneaza placinta,iar apoi se bat cele 3 oua bine si se toarna peste placinta.Se baga la cuptorul incins la 180gC pentru 45-50 de minute.Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise