Placinta cu Branza Dulce fara Blat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g brânză de vaci proaspătă;
  • - 2 liguri zahăr pudră;
  • - 4 ouă;
  • - 3 linguri de lapte;
  • - stafide;
  • - un praf de sare;
  • - rom sau esență de rom;
  • - 1 lingură de griș;
  • - 30 g unt topit;

Mod de preparare

- Puneți stafidele la inmuitat în apă caldă cu rom;

- Amestecați bine brânza de vaci cu laptele, pentru a căpăta o consistență mai moale;

- Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri;

- Bateți gălbenușurile cu un praf de sare, iar albușurile cu zahărul, până devinde o spumă tare;

- Adăugați stafidele înmuiate și scurse peste amestecul de brânză, amestecați bine, apoi adăugați gălbenușurile și mixați;

- Acum puteți adăuga romul, untul topit și lingura de griș și mixați până devine omogen;

- Apoi adăugați albușurile, amestecând încet cu o spatulă de jos în sus;

- Pregătiți o tavă de copt, eu am folosit una rotundă cu diametrul de 26 cm, tapetați cu unt și turnați compoziția;

- Coaceți la foc mediu spre mic timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor;

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise