Placinta cu branza si visine

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 160 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 30 gr unt
  • 15 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar cu pastai de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 550 gr branza de vaci
  • 100 gr mascarpone
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 cana cu visine fara samburi
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:

Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut.

Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar.

Frecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se dizolva.

Punem si drojdia peste faina, incepem sa framantam.

Adaugam oul, mestecam, apoi laptele treptat, iar la final untul topit.

Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor lipicios.

Il acoperim cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca 30-35 de minute.

Umplutura:

Dupa ce aluatul a crescut, facem umplutura.

Mixam branza cu mascarponele, adaugam ouale, zaharul si mai mixam circa 1 minut.

La final ii dam aroma cu vanilie.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il taiem in doua.

Intindem o foaie din prima bucata, potrivit de groasa, o asezam intr-o tava de tarta pe care o tapetam cu hartie de copt inainte, intepam cu furculita.

Turnam umplutura, nivelam, punem visinele.

Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam marginile spre interior, o intepam cu furculita.

Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.

Portionam si servim!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise