Placinta cu brinza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -foile cumparate din comert
  • -500g brinza dulce
  • -250gbrinza de oaie sau vaca sarata
  • 120 g zahar
  • -coaja de lamiie,zahar vanilat,esenta de rom
  • -4 oua+2oua
  • 200g smantana sau iaurt simplu

Mod de preparare

Se intinde foaia pe fundul tavii tapetate cu hirtie. Se pregateste umplutura asa: se amesteca brinza sarata cu cea dulce (faramitate bine) cu 4 oua, zaharul, coaja de lamiie, esenta si eventual putin iaurt pt a rezulta o crema mai moale.

Se intinde peste foaie acesta crema iar deasupra asezam cea de-a 2-a foaie. Se unge cu putin unt si se introduce in cuptorul incins.

Se pregatese cea de-a 2-a crema asa: se bat bine ouale cu smantana (iaurt) si se toarna peste placinta 15 minute. Dupa ce a fost introdusa la cuptor se termina coacerea inca 15-20 min pana devine aurie.

Se pudreaza cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise