Placinta cu capsune macerate in lichior

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:200gr. margarina Rama
  • 250gr. faina
  • 10gr. praf de copt
  • 150gr. zahar praf
  • 2 galbenuse
  • 2dl. smantana
  • 5dl. vin alb
  • sare;Pentru umplutura:1kg. capsune
  • 50gr. zahar praf
  • 1dl. lichior(Grand Marnier)
  • 100gr. nuca macinata;Pentru uns placinta:1 galbenus de ou;faina pentru planseta;

Mod de preparare

Margarina se amesteca cu faina in care am incorporar praful de copt.Apoi se adauga zaharul praf, vinul, smantana, galbenusurile si sarea.Se lucreza bine aluatul,se acopera si se tine in frigider cca. 1ora. Capsunele se spala, se curata de codite si se taie in felii potrivit de mari,se presara zahar prafsi lichior si se pun deasemenea la congelator pentru 1ora. Se scoate aluatul din congelator, se imparte in doua si se pune pe planseta infainata. Se intinde prima foaie cu grosimea de 4 mm. si se pune intr-o forma rotunda de tarta., pe care am uns-o cu ulei si am infainat-o. Se inteapa cu furculita si se coace pe jumatate. Se scoate din cuptor, se presara cu nuca macinata, peste care punem capeunele scurse de suc si acoperim cu a doua foaie.Se inteapa din nou foaia cu furculita si se unge cu galbenusul de ou amestecat cu putina sare .Se coace la foc potrivit pana placinta se rumeneste bine.Se lasa sa se raceasca si se taie bucati ,pe care le presaram cu zahar praf la servire.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise