Placinta cu carne si ghebe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 1/2 dintr-un cub mic de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf sare
  • 1 lingura ulei
  • 3/4 cana apa
  • Umplutura:
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 250 gr ghebe in sare
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 200 gr rosii decojite cuburi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 ou + 1 pentru uns
  • marar verde

Mod de preparare

Aluatul:

Drojdia o frecam cu zaharul, iar apa o punem pe foc sa devina calduta.

Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si incepem sa framantam.

Turnam apa treptat, iar cand obtinem un aluat elastic si nelipicios nu mai punem.

La final adaugam uleiul si mai framantam 2-3 minute.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Ghebele le punem in apa la desarat cam 30 de minute, apoi le fierbem.

Dupa ce s-au fiert le scurgem de apa si le taiem bucati potrivite.

Ceapa o curatam, o tocam, iar morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica.

Ardeiul il curatam de seminte si il taiem cubulete.

Incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul, ardeiul si le inabusim 3-4 minute.

Adaugam ghebele pentru 2 minute, apoi carnea tocata si rosiile cuburi.

Amestecam foarte bine, dam gust cu sare si piper, punem jumatate de cana cu apa si lasam sa scada la foc potrivit.

La final adaugam pasta de tomate si mai lasam 1 minut pe foc apoi tragem tigaia deoparte.

Incorporam oul, mararul verde tocat si lasam sa se racoreasca putin.

Aluatul il rasturnam pe masa de lucru si intindem o foaie subtire.

Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem foaia de aluat.

Taiem surplusul dar lasam sa fie putin si pe peretii tavii.

Punem umplutura, o nivelam, iar din restul de aluat intindem un dreptunghi, taiem triunghiri si le asezam deasupra.

Batem un ou spuma, ungem placinta, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste.

O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca putin apoi servim!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise