Placinta cu cas si legume

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 pachet foi placinta
  • -1 ardei rosu
  • -1 ardei iute(optional)
  • -ceapa verde (eu am avut 3 fire plus una mai mare)
  • -200 ml smantana
  • -900 gr cas (branza de vaci+telemea sau orice aveti dar sa nu fie foarte sarata)
  • -1 bucata vanata
  • -1 dovlecel
  • -sare aromata
  • -50 gr unt pt unsa foile .

Mod de preparare

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) , le lasam sa stea putin sa lase apa.

Pe un gril le calim putin pe fiecare parte si le lasam deoparte.

Casul il maruntim si il amestecam cu ceapa verde taiata rondele, ardeiul rosu taiat cubulete, ardeiul iute taiat si el marunt ,smantana si sare dupa gust . Il amestecam bine.

Incepem sa asamblam placinta: Foile de placinta trebuie decongelate ,le desfacem si acoperim cu un prosop ca sa nu se usuce.

Untul il topim si il punem aprope , avem nevoie de el sa ungem foile.

Intr-o tava pe care am uns-o bine cu unt rece am pus doua foi de placinta , le-am uns cu unt si am pus peste ele un sfert din casul amestecat cu legume. Am asezat inca doua foi placinta ,am uns cu unt si am pus jumate din feliile de dovlecel si jumate de cele de vanata si un sfert de cas . Am asezat apoi alte doua foi placinta unse cu unt , o alta parte de cas si iar doua foi cu restul de dovlecel si vanata si ultima parte de cas. Deasupra am pus doua foi placinta si am uns bine cu unt . Cu un cutit am taiat usor foile deasupra si am presarat seminte de mac.

Am folosit o tava de marimea foilor.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam la copt pana se rumenesc frumos si sunt crocante deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise