Placinta cu cirese

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani si jumatate de faina
  • un praf sare
  • 150 gr unt
  • 1 cutie crema de branza
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 ceasca apa rece de la frigider
  • 1 farfurie adanca de cirese fara samburi
  • 3-4 linguri zahar
  • 2-3 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura esenta vanilie

Mod de preparare

Spumam untul la robot sau cu mixerul, adaugam faina, un praf de sare si 4-5 linguri de zahar. Amestecand vom obtine un aluat nisipos peste care vom pune crema de branza si vom continua sa amestecam. Adaugam treptat apa rece pana obtinem o coca. Daca mai e nevoie – daca coca este prea lipicioasa, mai adaugam un pic de faina. Punem coca pe o folie alimentara formand un bol si o dam la frigider pentru cateva ore sau o ora la congelator. Cand o scoatem, o taiem in doua, un sfert din ea o pastram pentru grilaj, iar din partea cea mai mare intindem o foaie de marimea formei in care o vom coace, cam de 1-1.5 cm grosime. Tapetam tava cu unt si faina. Ajutandu-ne de un sucitor, transferam foaia in forma, taiem surplusul ce iese din forma, intepam foaia cu furculita din loc in loc. Amestecam ciresele cu 3-4 linguri de zahar, amidonul alimentar si esenta. Turnam ciresele peste foaie. Din bucata ramasa, intindem o alta foaie si decupam fasii pe care le asezam apoi deasupra cireselor formand o retea. Ungem fasiile cu lapte amestecat cu o lingurita de zahar. Se da la cuptor aproximativ 40 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se poate pudra cu zahar pudra, servi alaturi de inghetata sau frisca. Sa o savurati cu multa placere! http://pasiunilealynei.wordpress.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise