Placinta cu cirese

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 280 gr faina
  • • 4 linguri zahar
  • • 25 gr unt sau margarina Rama, rece si taiat(a) in bucati
  • • 125 gr crema de branza
  • • 3-4 linguri apa foarte rece
  • • 2 conserve (aprox. 400 gr fiecare) cirese in sirop scurse
  • • 2 linguri amidon
  • • ¼ lingurita esenta de migdale
  • • 1 albus mic batut cu 1 lingurita apa

Mod de preparare

1. Se amesteca faina cu 2 linguri zahar.Se adauga untul/margarina si se amesteca pana ce compozitia devine sfaramicioasa.Se adauga crema de branza, se amesteca si apoi, se adauga apa, cate 1 lingurita, amestecand pana cand aluatul este omogen.Se infasoara aluatul in folie de plastic si se da la rece 30 minute.

2. Intre timp, intr-un castron se amesteca ciresele, amidonul si esenta de migdale.Se lasa deoparte.

3. Se unge o tava rotunda de tarte cu putin ulei de masline.Se imparte aluatul in jumatate si se intinde cu facaletul una din ele, pana ce se obtine un cerc putin mai mare ca tava.Se ruleaza forma pe facalet si se aseaza in tava.Se unge aluatul cu 2 lingurite de albus apoi se intinde umplutura de cirese.

4. Se incalzeste cuptorul la 220°C.Se intinde cealalata jumatate de aluat.Se taie cu o rotita zimtata fasii de 2 cm latime.Se aseaza fasiile peste umplutura in forma de zabrele.

5. Se unge placinta pe deasupra cu restul de albus si se presara cele 2 linguri de zahar ramase.Se aseaza tava intr-o alta tava, in care sa se scurga eventual zeama.Se coace 10 minute, apoi se reduce temperature cuptorului la 180°C.Se mai coace 35-40 minute sau pana cand aluatul este aramiu iar umplutura a lasat zeama si clocoteste in centru.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise