Placinta cu dovleac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g dovleac
  • 2 gutui
  • zahar dupa gust
  • 1 lgt.cu varf cu scortisoara
  • 12 foi de placinta
  • unt pentru uns foile
  • 2 lg pesmet
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si de seminte dupa care se da pe razatoarea mare. Gutuile se curata si se dau si ele pe razatoarea. Se pune zahar dupa gust (depinde si cat e de dulce dovleacul) si scortisoara si se pune cratita pe foc pentru a se cali dovleacul si a se topi zaharul.

Foile se impart in doua din care se fac doua rulade. Fiecare foaie se unge cu untul topit. Se presara o lg de pesmet dupa care se intinde jumatate din compozitie. Se ruleaza strans pe lungime si se aseaza intr-o tava. La fel se procedeaza si cu restul si se da la cuptor la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.

Dupa ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop de bucatarie curat si umed si se lasa cateva minute. Cand s-a racit se presara zahar pudra si se serveste. Foarte bun si aromat. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise