Placinta cu dovleac

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 dovleac mare (3kg)
  • 200 g zahar
  • 1ou
  • 200 g smantana
  • 200 g unt (ulei)
  • 200-300 g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie si zeama
  • un praf de sare

Mod de preparare

Umplutura:

Se spala dovleacul si se taie bucati mai mici (dupa ce a fost curatat de seminte) si se pune la fiert. Dupa ce a fiert, se curata de coaja si se face un piure care se amesteca cu 100 g zahar si scortisoara.

Aluatul:

Se amesteca untul cu 100 g zahar si cu smantana, se adauga oul si un praf de sare, zeama de la lamaie si se ingroasa cu faina.

Se adauga si coaja rasa de lamaie si se framanta pana devine un aluat mai vartos.

Se lasa in frigider 30 minute si se intind 2 foi.

Se adauga peste o foaie umplutura si se pune si a doua foaie.

Se da la cuptor la foc potrivit.

Cand se scoate, se unge cu lapte si cand s-a racit se pudreaza cu zahar.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise