Placinta cu dovleac si mere

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 dovleac
  • 4 mere
  • o cana mare de zahar
  • 1 cana mare de unt topit/margarina Rama
  • 600 g faina
  • scortisoara Kotanyi
  • 1 ou
  • 1 esenta de rom.

Mod de preparare

se framanta un aluat fraged din faina, unt/margarina Rama, zahar si un galbenus.Se lasa la rece putin.Intre timp taiem dovleacul si merele in bucatele mici de tot silasam sa se scurga putin de zeama.Apoi amestecam cu zahar si scortisoara si le calim putin intr-o tigaie picurand putina esenta de rom.Apoi intindem o foaie de tarta si o modelam pe marginea ondulata a tavii cu mana.Dupa ceam intins aceasta prima foaie o acoperim cu bucatelele de mere si dovleac calite si deasupra punem o a doua foaie de aluat subtire bine intins pana acopera toata placinta.Se baga la cuptorul incins si se lasa sa se rumeneasca.Se serveste rece taiat trinughiuri simpla sau cu inghetata de vanilie.Este o placinta asemanatoare placintelor americane cu fructe numai ca ei le fac mai moi si le mananca cu lingura direct din tavita.:)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise