Placinta cu dovleac si stafide

Timp pregatire
61 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foaie:
  • 3 cani de faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura cu miere
  • 50 g unt
  • 1 lingurita de otet
  • 1/2 cana cu apa
  • Pentru umplutura:
  • 500g dovleac dat pe razatoarea mare
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 cana de stafide
  • 2 linguri de scortisoara

Mod de preparare

Foaia am facut-o amestecand intr-un castron toate ingredientele.Am framantat pana nu s-a mai lipit de degete.Am lasat-o sa se odihneasca o jumatate de ora la rece.

Pentru umplutura am calit dovleacul cu stafidele, zaharul si scotisoara intr-o tigaie de teflon pana s-a inmuiat dovleacul.Am scurs zeama pe care a lasat-o dovleacul si am lasat sa se raceasca.

Am intins foaia destul de subtire si am pus umplutura pe margine.Am rulat-o si apoi cu un cutit am trasat cateva linii sa o pot taia bine cand va fi gata.

Cand s-a racit am pudrat zahar peste ea.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise