Placinta cu dovleac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina,
  • 400 g zahar,
  • 1 ceasca cu lapte,
  • drojdie cat o nuca,
  • 3 linguri smantana,
  • 4 oua (din care unul pentru uns),
  • 1 castron cu dovleac ras,
  • 375 g unt + unt pentru tava,
  • zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie,
  • mirodenii.

Mod de preparare

Se dilueaza drojdia in laptele amestecat cu smantana.

Se freaca spuma untul cu zaharul, dupa care se adauga ouale si drojdia diluata. Se amesteca bine, se incorporeaza faina si mirodeniile si se framanta un aluat care se lasa sa se odihneasca 15 minute.

Se intinde aluatul, se imbraca cu el o tava dreptunghiulara unsa cu unt, inclusiv peretii tavii. Se pune deasupra dovleacul ras amestecat cu zaharul vanilat si coaja de lamaie, se pliaza aluatul din parti peste umplutura, se unge cu ou si se coace 40 de minute la foc mic.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise