Placinta cu gutui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet 500 g foi de placinta
  • 1 kg gutui, 1 para
  • 100 ml ulei
  • 250 g zahar, 1 plic zahar vanilat
  • 20 g zahar pudra
  • 1-2 linguri stafide
  • 50 g miez de nuca
  • 3 lingurite esenta de rom

Mod de preparare

Curatati gutuile si dati-le pe razatoarea mare, curatati para si taiati-o cubulete. Puneti intr-o cratita fructele, zaharul si zaharul vanilat, la foc mic, iar cand se inmoaie amestecati cu o lingura de lemn, apoi adaugati nucile zdrobite cu facaletul, esenta de rom, stafidele, amestecand pana se incorporeaza bine. Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti sa ungeti cu o pensula) suprapuneti inca o foaie, apoi distribuiti uniform cam o optime din umplutura (dintr-un pachet de foi de placinta ies cam 8 rulouri).

Rulati placinta nu prea strans, avand grija sa ungeti locurile in care se suprapune foaia, mai ales cand o indoiti la capete. Asezati rulourile in tava unsa cu ulei, ungeti si deasupra placinta cu ulei, decorati cu felii de madarine si nuci, apoi dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute, pana se rumeneste frumos.

Scoateti placinta, lasati-o sa se racoreasca, apoi pudrati cu zahar pudra. Taiati-o bucati nu prea mari si puneti-o pe farfurioare.

Este un deliciu !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise