Placinta cu iaurt

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g iaurt
  • -3 oua
  • -150g stafide
  • -un virf de cutit ammoniac si jumatate de suc de la o lamiie.
  • -2 linguri de faina
  • -2 fiole esenta de fistic
  • -200 g zahar
  • -un praf de sare
  • -un pachet foi de placinta
  • -un pachet de unt

Mod de preparare

1. Cuptorul trebuie sa fie bine incins. Se topeste untul si jumatate de pachet se pune in tava .

Se pregateste compozitia pentru placinta.

Se bat ouale spuma cu un praf de sare si o lingura de zahar

Se stinge amoniacul cu sucul de la o jumatate de lamaie ,se pune in iaurt, adaugam ouale batute, zaharul, esenta , sarea ,cele doua linguri de faina si amestecam compozitia bine sa devina o crema legata.

Asezam in tava jumatate din foi si turnam compozitia apoi presaram stafidele pe toata suprafata foii, asezam si restul de foi deasupra peste compozitie ,turnam si restul de unt deasupra foii si se da la cuptorul bine incins 20 de minute. Cind e gata portionati-o in patratele potrivite si presarati zahar farin vanilat .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise