placinta cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smintina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • faina cit cere ,sa iasa un aluat pe care-l poti intinde cu sucitorul
  • 1 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • zahar farin vanilat pt decor

Mod de preparare

Se rad merele se adauga zaharul si scortisoara, se calesc pe foc.

Din smintina, ou, ulei + faina se face un aluat pe care-l intindem cu sucitorul, foaia se imparte in 2 bucati.

1 foaie se intinde in tava peste ea se pune umplutura de mere, se inveleste cu a 2 a foaie, cu o furculita intepam aluatul din loc in loc, ungem cu ou si dam la cuptor la treapta 3 pt 40 minute, la foc mediu.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar farin vanilat si se taie in patratele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise