placinta cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smintina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • faina cit cere ,sa iasa un aluat pe care-l poti intinde cu sucitorul
  • 1 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • zahar farin vanilat pt decor

Mod de preparare

Se rad merele se adauga zaharul si scortisoara, se calesc pe foc.

Din smintina, ou, ulei + faina se face un aluat pe care-l intindem cu sucitorul, foaia se imparte in 2 bucati.

1 foaie se intinde in tava peste ea se pune umplutura de mere, se inveleste cu a 2 a foaie, cu o furculita intepam aluatul din loc in loc, ungem cu ou si dam la cuptor la treapta 3 pt 40 minute, la foc mediu.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar farin vanilat si se taie in patratele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise