Placinta cu mere - 2 tavi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul: 1 cub drojdie 25g, 2 linguri zahar,1/2 lingurita sare, 2 cani apa, 1/2 cana ulei, 1 kg faina
  • Continutul: 4 kg mere, 16 linguri zahar, 2 lingurite scortisoara
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul: se pune drojdia intr-un castron, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste, se adauga apa, uleiul, sarea si faina (este gata atunci cand nu se mai lipeste de degete)

Continutul: se decojesc merele, se rad pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita in care se adauga zaharul si scortisoara, se tine pe foc pana scade toata zeama

Se pune primul strat de aluat in tava, se adauga continutul de mere si cel de-al doilea strat care se inteapa cu furculita, se tine la cuptor 30 min la 160 grade.

Dupa ce se raceste se presara zaharul pudra.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise