Placinta cu mere - 2 tavi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul: 1 cub drojdie 25g, 2 linguri zahar,1/2 lingurita sare, 2 cani apa, 1/2 cana ulei, 1 kg faina
  • Continutul: 4 kg mere, 16 linguri zahar, 2 lingurite scortisoara
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul: se pune drojdia intr-un castron, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste, se adauga apa, uleiul, sarea si faina (este gata atunci cand nu se mai lipeste de degete)

Continutul: se decojesc merele, se rad pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita in care se adauga zaharul si scortisoara, se tine pe foc pana scade toata zeama

Se pune primul strat de aluat in tava, se adauga continutul de mere si cel de-al doilea strat care se inteapa cu furculita, se tine la cuptor 30 min la 160 grade.

Dupa ce se raceste se presara zaharul pudra.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise